Yuasa loodaccu’s

Dé industrienorm voor loodaccu’s


Yuasa is een toonaangevend merk op het gebied van industriële accu’s. De Japanse accu fabrikant biedt een breed scala aan accu’s voor verschillende toepassingen, zoals noodstroomvoorziening, telecommunicatie, medische apparatuur, beveiliging, hernieuwbare energie en meer…

 

Meer dan 100 jaar ervaring

Yuasa is een Japanse accu fabrikant die al meer dan een eeuw bestaat. Het werd in 1895 opgericht als een fabrikant voor loodzuur accu’s. Sinds de oprichting heeft Yuasa zich ontwikkeld tot een wereldwijde leider in de accu-industrie. Yuasa is ook een pionier in de innovatie van accutechnologie, zoals de introductie van de eerste onderhoudsvrije loodzuuraccu in 1977, de eerste klepgeregelde loodzuur accu in 1980 en de eerste lithium-ion accu in 1991.

 

Breed assortiment Yuasa accu’s

Yuasa biedt een breed assortiment industriële accu’s aan, waaronder:

  • Loodzuur accu’s;
  • Nikkel-cadmium accu’s;
  • Lithium-ion accu’s;
  • Alkaline accu’s;
  • Lood nano carbon accu’s.

 

Deze accu’s zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van elke toepassing. De industriële Yuasa accu’s bestaan uit vier hoofdcategorieën, welke uitgebreid worden met subcategorieën, zoals energieopslag.

General Use

De General Use accu’s zijn geschikt voor standaard toepassingen die een lange levensduur en een lage zelfontlading vereisen. Ze zijn ideaal voor noodverlichting, alarmsystemen, UPS-systemen en andere back-up toepassingen. Een voorbeeld van een General Use accu is de NP-VRLA serie.

 

Deze serie bestaat uit klepregelventiel loodzuur (VRLA) accu’s met een nominale spanning van 6V of 12V en een capaciteit van 0,8Ah tot 65Ah, De NP-VRLA serie heeft een levensduur van 3 tot 5 jaar bij 20°C en kan worden gebruikt in een breed temperatuurbereik van -15°C tot 50°C.

 

Yuasa AGM loodaccu

Yuasa NP7-12

Cyclic Use

Cyclische accu’s zijn ontworpen voor toepassingen die een hoge stroomafgifte en een frequente lading/ontlading vereisen. Ze zijn ideaal voor elektrische voertuigen, golfkarren, rolstoelen, scooters en andere mobiliteitstoepassingen. Een voorbeeld van een cyclische accu is de NPL-VRLA serie.

 

Deze serie is vergelijkbaar met de NP-VRLA serie, maar heeft een hogere capaciteit en een langere levensduur. De NPL-VRLA serie heeft een nominale spanning van 6V of 12V en een capaciteit van 24Ah tot 200Ah. De NPL-VRLA serie heeft een levensduur van 5 tot 7 jaar bij 20°C en kan worden gebruikt in een breed temperatuurbereik van -15°C tot 50°C.

 

Yuasa accu NPC38

 

Yuasa NPC38

Front Terminal

Front Terminal accu’s zijn speciaal ontworpen voor toepassingen die een compacte en gemakkelijke installatie vereisen. Ze zijn ideaal voor telecommunicatie, datacenters, schakelapparatuur en andere kritieke toepassingen. Een voorbeeld van een Front Terminal accu is de FXH-VRLA serie.

 

Deze serie bestaat uit VRLA accu’s met een nominale spanning van 12V en een capaciteit van 55Ah tot 200Ah. De FXH-VRLA serie heeft een levensduur van 10 tot 12 jaar bij 20°C en kan worden gebruikt in een breed temperatuurbereik van -20°C tot 50°C.

Yuasa accu FXH45

 

Yuasa FXH45

High Rate

High Rate accu’s zijn ontworpen voor toepassingen die een zeer hoge stroomafgifte en een korte ontladingstijd vereisen. Ze zijn ideaal voor UPS-systemen, noodstroomvoorziening, startmotoren en andere hoogvermogen toepassingen. Een voorbeeld van een High Rate accu is de EN-VRLA serie.

 

Deze serie bestaat uit VRLA accu’s met een nominale spanning van 12V en een capaciteit van 7Ah tot 65Ah. De EN-VRLA serie heeft een levensduur van 3 tot 5 jaar bij 20°C en kan worden gebruikt in een breed temperatuurbereik van -15°C tot 50°C.

Yuasa accu EN160-6

Yuasa EN160-6

Energy Storage

SLR Renewable Energy accu’s zijn ontworpen voor de toekomst van energieopslag en hernieuwbare energie. Ze zijn gebaseerd op de geavanceerde loodzuurtechnologie van Yuasa, die al meer dan een eeuw wordt gebruikt.

 

Een voorbeeld van een accu uit de SLR Renewable Energy-serie is  de SLR-1000; deze modulaire accu heeft een horizontale oriëntatie en een capaciteit van 1000 Ah bij een 20-uurs ontlading. Zowel de SLR-500 als de SLR-1000 zijn toepasbaar voor diverse markten en compatibel met de meeste omvormers en laadregelaars op de markt.

 

Yuasa accu SLR-1000

Yuasa SLR-1000

Lithium mangaanoxide

Daarnaast heeft Yuasa de LIM serie ontwikkeld; die is een soort lithium- mangaanoxide accu die al meer dan 30 jaar succesvol gebruikt wordt in satellieten, treinen, onderzeeërs en energieopslagsystemen.

 

De Li-ion accu’s hebben een hoge vermogensdichtheid, hoge laad- en ontlaadsnelheid, betrouwbaarheid en veiligheid. De LIM-serie is verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals de LIM30HL (POWER) en de LIM50EL (Energy Storage).

Yuasa accu LIM50EL

 

Yuasa LIM50EL

Wij helpen u graag

Yuasa accu’s kunt u vertrouwen voor al uw industriële accubehoeften. Yuasa levert hoogwaardige producten die overigens voldoen aan de internationale normen en certificeringen. Als u meer wilt weten over de accu’s van Yuasa, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: