8 juli 2024

Elfa Elementenfabriek ondersteunt Solar Boat Twente tijdens Monaco Energy Boat Challenge

Elfa Elementenfabriek is verheugd om aan te kondigen dat we een geavanceerd batterijpack hebben geleverd voor Solar Boat Twente, die van 1-6 juli deelnam aan de prestigieuze Monaco Energy Boat Challenge. Dit evenement, dat bekend staat om zijn focus op duurzaamheid en technologische innovatie in de maritieme sector, bood een uitstekend platform voor het demonstreren van onze technologische capaciteiten.

 

Het door ons geleverde batterijpack heeft een configuratie van 14 cellen in serie (14S) en 7 parallel (7P), wat resulteert in een spanningsniveau van 50,4V en een capaciteit van 35Ah (1764Wh). Dankzij vloeistofkoeling en softwarematige begrenzing via een Battery Management System (BMS), voldoet het pack aan alle officiële regels. Bovendien is het pack overgedimensioneerd, waardoor het maximaal piekvermogen van 160A gedurende 2-3 minuten gemakkelijk kan worden ondersteund. In feite kan ons pack zelfs 245A voor 3 minuten leveren.

 

“Bij Elfa zijn we altijd op zoek naar manieren om innovatie en duurzaamheid te bevorderen. Onze samenwerking met Solar Boat Twente in de Monaco Energy Boat Challenge is een perfect voorbeeld van hoe technologie een verschil kan maken.”

Olaf Bitter, Technisch Account Manager bij Elfa

 

Deze technologische voordelen zorgden ervoor dat Solar Boat Twente op een hoog niveau kon presteren tijdens de challenge. Onze bijdrage aan dit project onderstreept onze inzet voor innovatie en duurzaamheid in bijvoorbeeld de maritieme sector. We zijn trots op de prestaties van het Solar Boat Twente team.

 

Meer informatie over Solar Boat Twente: https://www.solarboattwente.nl/

Laatste nieuws

28 aug 2024 Hugo Mutsaers met pensioen! »
22 aug 2024 Assortimentswijziging Procell »
18 jul 2024 Elfa Elementenfabriek compenseert CO2 met Trees for All »
08 jul 2024 Elfa Elementenfabriek ondersteunt Solar Boat Twente tijdens Monaco Energy Boat Challenge »
01 jul 2024 Elfa Elementenfabriek brengt bezoek aan Eurosatory 2024 »
 
nieuwsoverzicht
Inschrijven voor de nieuwsbrief: