Elfa krijgt maatwerk snel op de rails

Elfa Elementenfabriek heeft voor de Nederlandse Spoorwegen een speciaal afsluitsein ontwikkeld, waarmee een stilstaande trein vanaf het perron aan de voor en achterzijde gemarkeerd kan worden. Elfa toont zich ook met dit sein weer een echte specialist in maatwerkoplossingen. Haar expertise op het gebied van batterijen en verlichting is hier gecombineerd met kennis van productdesign. Op basis van een strikt pakket van eisen én nauw overleg met de klant heeft Elfa deze mobiele afsluitseinen ontwikkeld en deze vervolgens ook in eigen beheer geproduceerd.

De afsluitseinen bestaan uit een praktische steekwagen die gemakkelijk naar de rand van het perron gereden kan worden. Daar kan de arm uitgeklapt worden, waarmee de grote reflectoren en de signaleringslampen boven het spoor komen te hangen. De batterijvoeding is gemonteerd op de steekwagen. Voor de lampen werd gekozen voor heldere en zuinige ledverlichting van Nissen Elektrobau; wereldleider op het gebied van signaleringslampen. Op die manier werd een zeer robuuste oplossing samengesteld, die bijdraagt aan de veiligheid op het spoor.

De NS werd begin 2017 geconfronteerd met een enorm sterke groei van de reizigersaantallen. Er was snel behoefte aan nieuw materieel. Daarom werden in Zwitserland met spoed 58 Flirt-treinstellen besteld. Sinds september dit jaar zijn al deze treinen te vinden op het spoor. Op het moment dat aan deze treinen klein onderhoud gepleegd moet worden, gebeurt dat naast het perron. Op dat moment moeten deze treinen gemarkeerd worden met zogenaamde afsluitseinen aan de voor- en achterzijde. Elfa is daar snel op ingesprongen.

Vanuit haar enorme assortiment kan Elfa in veel gevallen standaardoplossingen aanbieden voor de specifieke vragen van haar relaties. Kan dan niet, dan ontwikkelt Elfa maatwerk. Daarbij kan het putten uit meer dan een eeuw expertise. In Lijnden worden maatwerkoplossingen in licht geproduceerd. Daarnaast is Elfa mede-eigenaar van BPC in Oss. In dit bedrijf is hoogwaardige kennis samengebracht op het gebied van printed circuit board-design, assemblage en productie. Elfa produceert hier onder meer maatwerk in Li-Ion battery packs.

Neem contact op met Elfa als u meer voorbeelden van maatwerk wilt zien of als u zelf een vraag hebt die om een maatwerkoplossing vraagt.

Afsluitbord perron uitgeklapt

Afsluitbord perron ingeklapt

Afsluitbord perron ingeklapt 2

Afsluitbord perron klem

Afsluitbord perron scharnier 2

Switch Language ▾
Elfa Benelux
Elfa UK
English
Elfa DE
Deutsch

Voordelen van Elfa

  • Ruim 100 jaar ervaring
  • Altijd een oplossing,
    maatwerk mogelijk
  • Alle grote merken
  • In-house productie op drie locaties
  • ISO 9001 & 14001 gecertificeerd

Contact

Hoofdkantoor Elfa Nederland:
Elfa Elementenfabriek bv
Madridstraat 5-7
1175 RK  Amsterdam (Lijnden)
T: +31 (0)20 643 69 72
F: +31 (0)20 643 90 73
E: [email protected]

Alle contactgegevens >