The Internet of Things (IoT); meeting of minds seminar

Elfa Elementenfabriek heeft op 7 september een bijeenkomst georganiseerd voor diverse IoT-bedrijven. Verschillende sprekers kwamen hier hun verhaal vertellen om zo hun kennis, ervaringen en bevindingen met elkaar te delen.

The Internet of Things is de ontwikkeling van het internet waarin apparaten in verbinding staan met sensoren, andere apparaten en mensen. Deze semi-inteligente apparaten worden ook wel embedded systems genoemd. Denk aan smart-homes waar een slimme thermostaat s'nachts de verwarming uit zet, of het OV-chipkaart systeem voor het openbaar vervoer en de pasjessystemen voor afvalcontainers op straat zijn voorbeelden. Het is een enorme lijst. En hij wordt langer.

De industrie rondom de Internet of Things groeit gestaag, ook in Nederland zijn verschillende bedrijven innovatief en actief bezig met de  nieuwste technologieën. Uit deze industrie waren 15 goed voorbereide deelnemers te gast op het seminar die Elfa organiseerde. Tijdens de bijeenkomst verzorgden de bedrijven The IoT Company, IntemoInteray Solutions BVLinQiot v.o.f.Meuleman Electronics en Elfa Elementenfabriek de presentaties. Met genoeg ruimte voor interactie ontstonden er zeer interessante gesprekken tussen de deelnemers, vooral na afloop van de presentaties tijdens de nazit.

The Iot Company

The IoT Company richt zich op de verbetering van bedrijfsprocessen. Door advies uit te brengen, in oplossingen mee te denken en sensoren en software te leveren willen zij de bedrijfsvoering van hun klanten zo soepel mogelijk maken. Zij zorgen ervoor dat hun ontwikkelde systemen zijn getest voordat deze worden geïmplementeerd. Enkele voorbeelden van praktijk cases werden beschreven tijdens de bijeenkomst. The IoT Company gaf uitleg over hoe zij bijdrage hebben geleverd aan de agrarische sector. Door verschillende sensoren in akkers te plaatsen, is het voor de boer nu mogelijk om via een smartphone app nauwkeurige analyses te maken van zijn gewassen. Hiermee kan de boer (o.a.) de juiste hoeveelheden voeding en water toedienen,  plantenziektes goed bestrijden en daarmee de kwaliteit van zijn product verbeteren.

Interay Solutions

Met jarenlange ervaring in electrotechniek (sinds 1982(!)) ontwikkelt Interay Solutions maatwerk voor hun klanten. Zij kunnen prototypes ontwikkelen, serieproductie bieden en beheren de lifecycles van hun producten tot in de puntjes. De presentatie gaf zeer uitgebreid inzicht in de talloze mogelijkheden waarmee IoT-toepassingen gemaakt kunnen worden. 

Intemo 

Innovative Technology in Motion, zijn de woorden en mindset waar Intemo voor staat. Tijdens hun presentatie werd al snel duidelijk dat Intemo stellig gelooft in gebruik van vooruitstrevende technologie. Er werd gesproken over inhoudelijke toepassingen in de ontwikkeling van IoT apparatuur en er werden meerde voorbeelden besproken. Eén van de ingenieuze producten die Intemo heeft ontwikkeld is bijvoorbeeld het Klasse contact. Dit is een apparaat dat in een klaslokaal geplaatst wordt geeft kinderen met langdurige ziekte de kans om toch hun lessen te kunnen volgen. Het kind zit thuis achter een computer met een webcam, op het apparaat in de klas is een 360° camera aanwezig én een beeldscherm waar het gezicht van het kind op wordt weer gegeven. Op deze manier kunnen de kinderen toch meedraaien in, en met de klas en vallen zij dus niet geheel buiten de boot.

LinQiot

LinQiot richt zich op het toevoegen van business value aan de bedrijven van hun klanten, hiervoor gebruiken zij web-software die in verbinding staat met machines, sensoren en besturingen. De drie oprichters hebben ieder hun eigen ervaringen  in technische industrieën maar delen de passie voor IoT/M2M, Smart Industry, web-softwaresystemen en veiligheid hieromtrent. Hierdoor leveren zij advies vanuit technisch én commercieel inzicht. Vervolgens gaan zij aan de slag met de meest gunstige oplossingen en blijven adviserend en nauw verbonden met hun klanten. In hun presentatie  goed inzicht in hun werkwijze, in hun innovaties en hun visie op het internet der dingen naar voren.

Meuleman Electronics

Het jonge, dynamische en ambitieuze team van Meuleman Electronics werkt sinds 2009 aan slimme oplossingen waar gegevens worden gebruikt door draadloze systemen. Met veel expertise in huis hebben zij zeer vooruitstrevende successen geboekt. In de presentatie vertelden zij over hun visie en werkwijze. Enkele voorbeelden van afgeronde projecten kwamen aan bod. Zo ook een draagbare draadloze blaasmonitor voor kinderen met urine-incontinentie. Door gebruik van ultrageluid kan de blaasinhoud van het kind worden uitgelezen waarop een waarschuwing verstuurd wordt. Het apparaatje is comfortabel te dragen en daarmee zowel zeer innovatief, als effectief.

Al met al was het dus een zeer geslaagde bijeenkomst. Een vervolg op deze seminar is in de maak en wij kijken er nu al naar uit. Wil je meer weten over soortgelijke bijeenkomsten en eventueel een vervolg bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact op met Elfa Elementenfabriek.

Switch Language ▾
Elfa Benelux
Elfa UK
English
Elfa DE
Deutsch

Voordelen van Elfa

  • Ruim 100 jaar ervaring
  • Altijd een oplossing,
    maatwerk mogelijk
  • Alle grote merken
  • In-house productie op drie locaties
  • ISO 9001 & 14001 gecertificeerd

Contact

Hoofdkantoor Elfa Nederland:
Elfa Elementenfabriek bv
Madridstraat 5-7
1175 RK  Amsterdam (Lijnden)
T: +31 (0)20 643 69 72
F: +31 (0)20 643 90 73
E: [email protected]

Alle contactgegevens >