Elfa gaat mee met de tijd

Sinds kort maakt Elfa gebruik van groene stroom, sterker nog, zelf-opgewekte groene stroom.

Er liggen tien zonnepanelen op het dak van Elfa. Dankzij het slimme Hybrid-systeem wordt de opgewekte elektriciteit opgeslagen. Die elektriciteit zal gebruikt worden om het pand te voorzien en alles wat overblijft wordt teruggeleverd aan het energie-net. Dit is naast de millieuvriendelijkheid natuurlijk ook financieel gezien voordeliger.

In augustus is Elfa opnieuw gecertificeerd: ISO 9001 waarborgt het kwaliteitsmanagement systeem van bedrijven, ISO 14001 is voornamelijk gericht op het millieu bewustzijn van de bedrijven. Om aan deze normen te voldoen heeft Elfa stappen gezet, één van deze stappen is het aanleggen van zonnepanelen. Met behulp van de Hybrid Home kan de opgewekte elektriciteit efficiënt gebruikt worden.

Op de zonnige dagen van afgelopen zomer kon het voorkomen dat er meer stroom werd gegenereerd dan waar vraag naar was. In dat geval worden de Lead Crystal accu's in de Hybrid volledig geladen. Deze stroom kan later gebruikt worden. Als de accu's volledig geladen zijn en de panelen leveren meer dan nodig is, dan zal de Hybrid ervoor zorgen dat deze stroom tegen vergoeding terug wordt geleverd aan het elektriciteitsnetwerk.

Zodra de dagen korter worden en de lichten langer branden, zullen de panelen eerst het pand van stroom voorzien en tegelijkertijd de accu's laden. Indien er een tekort aan opgewekte stroom ontstaat, zorgt de Hybrid ervoor dat eerst de stroom uit de accu's gebruikt wordt. Op het moment dat de accu's leeg zijn schakelt het systeem automatisch terug naar de gebruikelijke energielevering.

Ook detecteert het Hybrid systeem wat de vraag naar stroom is tijdens piek- en daluren. Als de accu's s'avonds volledig geladen zijn en de panelen leveren geen stroom meer, dan wordt er ook overgeschakelt naar het energie-net. Hierdoor blijven de accu's gevult voor gebruik tijdens piekuren in de morgen. De afname van stroom via het energienet is hierdoor efficiënter geregeld met behulp de Hybrid. 

Voor vragen kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met onze medewerkers.

Switch Language ▾
Elfa Benelux
Elfa UK
English
Elfa DE
Deutsch

Voordelen van Elfa

  • Ruim 100 jaar ervaring
  • Altijd een oplossing,
    maatwerk mogelijk
  • Alle grote merken
  • In-house productie op drie locaties
  • ISO 9001 & 14001 gecertificeerd

Contact

Hoofdkantoor Elfa Nederland:
Elfa Elementenfabriek bv
Madridstraat 5-7
1175 RK  Amsterdam (Lijnden)
T: +31 (0)20 643 69 72
F: +31 (0)20 643 90 73
E: [email protected]

Alle contactgegevens >