Mica, een merk van Atexor

MICA: Draagbare verlichting oplossingen voor veeleisende omstandigheden

Mica Elektro Oy Ltd is een toonaangevende fabrikant van draagbare verlichting voor professioneel gebruik sinds 1983. Betrouwbaarheid, up-to-date certificering en gebruiksvriendelijke bediening zijn hun belangrijkste doelstellingen. Ook biedt MICA een breed scala aan ATEX / IECEx-gecertificeerde veiligheid lampen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. MICA producten zijn ontworpen en vervaardigd in Finland op basis van de leidende filosofie dat MICA-lampen de sterkste in de markt zijn.

Mica is een topmerk van Atexor: de innovatieve expert in professionele verlichting. Atexor is volledig eigendom van Teknopower, een toonaangevend bedrijf in verlichting met partners die actief zijn in meer dan 20 landen over de hele wereld. Haar belangrijkste focus is om de veiligheid voor mensen die werken met draagbare verlichting te verbeteren.

Meer weten? Bekijk het Mica assortiment van Elfa hier. Of bekijk www.atexor.com

De extreem robuuste IL-60 / IL-60 NIMH looplamp wordt erkend als het toonaangevende product op de markt in termen van duurzaamheid, betrouwbaarheid en technologie. Ontwikkeld in samenwerking met professionele gebruikers over de hele wereld. Het systeem combineert zeer geavanceerde elektronica met een praktisch ontwerp. Dit is een 'go anywhere' product dat u niet in de steek laat wanneer het het meest nodig hebt.

De extreem robuuste IL-serie handlampen worden erkend als het toonaangevende product op de markt in termen van duurzaamheid en technologie. MICA IL-640 maakt gebruik van High-Power LED's met een levensduur van ca. 50 000 uur. Dat betekent nooit meer een lamp vervangen. De lamp werd ontwikkeld in samenwerking met professionele gebruikers van over de hele wereld. Het systeem combineert zeer geavanceerde elektronica met praktisch ontwerp. Dit product laat u nooit in de steek. Gefabriceerd in Finland op basis van de leidende filosofie: MICA lampen zijn de sterkste in de markt.

De nieuwe IL-6400 GT heeft dezelfde geweldige functies als de reeds bekende handlampen van de IL-serie. Daarnaast biedt deze handlamp een boost-modus met 1200 lumen, die voor een korte periode zorgt voor een extreem hoge lichtopbrengst. De boost-functie wordt geactiveerd door het ingedrukt houden van de schakelaar. De functie wordt zolang de schakelaar wordt vastgehouden uitgevoerd. Hierbij zorgt de aluminium afdichtring voor de noodzakelijke koeling van de LED module. Eventueel kan de lamp met nood- of knipperende functie geleverd worden.

MICA® IL-800 ZONE 0 en ZONE 1 zijn all-purpose hoge kwaliteit handlampen speciaal ontworpen voor gebruik in explosiegevaarlijke gebieden en onder de zwaarste omstandigheden. Dankzij de ergonomische dual-mode schakelaar, kan de gebruiker kiezen tussen lange gebruiksduur en extreme lichtopbrengst. Robuuste, antistatische constructie met geharde 5 mm lens. Deze lamp zal niet teleurstellen wanneer haar het meest nodig hebt. De MICA® IL-800 drijft als deze in het water valt.
De geavanceerde elektronica voorkomt diepe ontlading van de accu. Als de accu bijna leeg is, zal de bundel knipperen met intervallen van 15 seconden.

MICA® ML-600 is een stevige en compacte oplaadbare makkelijk te gebruiken service-zaklamp. De NiMH-accu geeft 6 tot 8 uur continue bedrijfstijd. De lichtopbrengst kan probleemloos worden gedimd. Geavanceerde elektronica van ML-600/601/602 voorkomt diepe ontlading van de batterij en waarschuwt bij een te lage acculading. De ML-600 serie lampen waarschuwen de gebruiker voor lage acculading door te knipperen met de lichtbundel. Dan is slechts 15 tot 20 minuten van de operationele tijd over.

De MICA® ML-808 is de nieuwste high-powered ATEX handlamp. Het is een logische volgende stap na de bekende MICA® ML-800. De lamp is voorzien van een milieuvriendelijke NiMH-batterij en biedt continue bedrijfstijd van meer dan zeven uur. De schokbestendige IP66 behuizing is volledig vervaardigd van antistatische kunststof en aluminium. De lens is drie millimeter dik en speciaal gehard. Geavanceerde elektronica in de ML-808 beschermt de accu tegen diepe ontladingen en waarschuwt de gebruiker bij een lage acculading door te knipperen met de lichtbundel wanneer er 20 minuten van de operationele tijd over is. MICA® ML-808 wordt geleverd met sterke riemclip en polsband.

Vanaf het begin heeft Mica speciale modellen ontworpen voor verschillende gebruikers op basis van hun eisen en wensen. Een van de belangrijkste co-operators was altijd de militaire sector. Dus, bijna alle MICA-producten zijn ook verkrijgbaar in de NAVO-groene behuizing en de belangrijkste producten hebben ook de NAVO-voorraadcodes.

De intelligente ILC4 en ILC4-VAC laders houden uw MICA lampen klaar voor gebruik zonder dat de batterij wordt overladen. Hou MICA handlampen in hun laders wanneer deze niet gebruikt worden. De lamp zit stevig vast en blijft in de lader, zelfs op ruwe ritten.

De geavanceerde MICA MLC Fast Charger laadt een lege batterij in minder dan drie uur. MLC kan worden gevoerd, vanuit het stopcontact met behulp van de MICA IL-2 AC/DC adapter of direct van een autoaccu. Een strakke vergrendelingsclip houdt de looplamp stevig op zijn plaats, zelfs in ruwe omstandigheden. De MLC houdt uw handlamp klaar voor gebruik zonder risico van overladen van de batterij. In feite, raden wij u aan uw MICA looplamp in de lader te bewaren.

MICA CR-C5 en CR-C3 laders brengen een nieuw concept voor de gebruikers van de MICA lampen. De laderrekken zijn gemaakt van duurzaam aluminium en voorzien zijn van een geïntegreerde voeding van 100 - 240VAC netspanning naar de 12VDC spanning van het rack verzorgingsrail .
U hebt slechts een schroevendraaier nodig voor de installatie van deze makkelijk te gebruiken lader rekken. Het ene uiteinde van het laderrek heeft een stopcontact voor eenvoudige koppeling van een volgend opladerrack.

Switch Language ▾
Elfa Benelux
Elfa UK
English
Elfa DE
Deutsch

Voordelen van Elfa

  • Ruim 100 jaar ervaring
  • Altijd een oplossing,
    maatwerk mogelijk
  • Alle grote merken
  • In-house productie op drie locaties
  • ISO 9001 & 14001 gecertificeerd

Contact

Hoofdkantoor Elfa Nederland:
Elfa Elementenfabriek bv
Madridstraat 5-7
1175 RK  Amsterdam (Lijnden)
T: +31 (0)20 643 69 72
F: +31 (0)20 643 90 73
E: [email protected]

Alle contactgegevens >