LiPo batterij (lithium polymeer)

 

Lithium polymeer is een veelgebruikte batterijchemie voor uiteenlopende professionele toepassingen. Met ons uitgebreide aanbod, kennis en ervaring kan Elfa de juiste LiPo batterij leveren voor uw situatie!

 

Accu's en batterijen van Elfa

 

Lithium polymeer (ook wel bekend als LiPo) is een bekende chemie die vaak wordt toegepast bij batterijen. Zo wordt een LiPo batterij vaak gebruikt voor ontwikkeltrajecten van uiteenlopende professionele toepassingen.

 

Wanneer bedrijven een technisch ontwikkeltraject opzetten, wordt het kiezen van de juiste batterijtype vaak als laatste gedaan. Hierdoor kunnen problemen ontstaan die het ontwikkeltraject vertragen. Vaak worden LiPo batterijen gekozen voor deze trajecten, omdat ze klein en compact zijn, waardoor ze makkelijk verwerkt kunnen worden in bepaalde systemen.

 

Ook kan de afmeting van een LiPo batterij (lengte x breedte x hoogte) iets worden aangepast, waardoor ze beter voldoen aan de specificaties van het desbetreffende systeem waar het voor gebruikt gaat worden.

 

Echter, deze batterijtypen hebben nog andere eigenschappen waardoor ze interessant zijn voor professionele toepassingen.

Lithium Polymeer batterijen

 

Voorbeelden van Lithium polymeer batterijen.

 

 

Voordelen van een Lithium Polymeer batterij

LiPo biedt voordelen t.o.v. andere soorten batterijen en accu’s. Een aantal van deze voordelen worden hier verder toegelicht.

 

Laag in gewicht: Lithiumpolymeer batterijen en accu’s zijn ongeveer 20% tot 35% lichter dan bijvoorbeeld een NiMH batterij. Om deze reden worden ze vaak gebruikt in draagbare toepassingen.

 

Geen last van geheugen-effect: het geheugeneffect ontstaat bij bepaalde batterijen als deze vaak worden ontladen tot een bepaald niveau, voordat ze weer volledig worden opgeladen. De capaciteit van een batterij wordt op deze manier lager. LiPo batterijen hebben geen last van dit geheugeneffect.

 

Hoge ontlaadstroom: De ontlaadstroom van lithium polymeer batterijen is erg hoog, waardoor deze uitstekend zijn voor veeleisende toepassingen en apparaten. Denk hierbij aan harddisks en motoren van videocamera’s.

 

Functioneert bij verschillende temperaturen: Dit type batterijen kan presteren onder uiteenlopende temperaturen. Ze kunnen worden geladen bij 0℃ tot +60℃. Het ontladen gaat bij -20℃ tot +40℃.

 

Milieuvriendelijk: LiPO batterijen zijn milieuvriendelijker dan veel andere batterijtypen omdat ze geen giftige stoffen bevatten zoals cadmium of kwik.

 

Meer lading: een lithium polymeer batterij of accu kan meer lading bevatten dan andere batterijen, zoals de NiCD of NiMH batterij. Deze hoge energiedichtheid zorgt voor veel capaciteit (mAh) per inhoud.

 

Lange levensduur: doorgaans gaan LiPo batterijen lang mee. Dit is vooral handig voor apparaten waarbij het moeilijk is om batterijen te verwisselen (afhankelijk van de toepassing). Gelukkig zijn deze batterijvarianten uitstekend herlaadbaar (meer dan 300 laadcycli).

 

Naast lithium polymeer zijn er nog andere lithium batterijen die vaak worden gebruikt bij professionele toepassingen. Lithium ijzerfosfaat (LiFePO4) en lithium-ion (Li-ion) batterijen zijn enkele voorbeelden. Meer informatie? Neem gerust contact op met Daan!

Ik sta voor u klaar

Daan Schutte, Sales Director Elfa

Daan Schutte

Sales Director

Heeft u een vraag?
Mail of bel mij gerust!

De LiPo batterijen van Tracer

Bij Elfa beschikken we over een breed assortiment LiPo batterijen van verschillende merken, waaronder de lithium polymeer battijen van Tracer. De batterijen van Tracer wegen slechts een kwart van verzegelde loodzuuraccu’s en zijn daarom ideaal voor situaties waarin lichte en compacte 12V-batterijen gewenst zijn.

 

De Tracer LiPo batterijen zijn voorzien van zachte rubberen handgrepen voor een gemakkelijke, antislip grip en een stevige ABS-behuizing ter bescherming tijdens dagelijks gebruik. Hierdoor behoren de batterijen van Tracer tot de meest duurzame en gebruiksvriendelijke lithium polymeerbatterijen op de markt.

 

Veiligheid staat voorop bij de LiPo batterijen van Tracer. Het geïntegreerde BMS zorgt voor uitgebreide bescherming tegen overladen, te ver ontladen, thermische kwesties, en kortsluitingen.

 

Tracer LiPo batterij

Het kleinste LiPo batterij model van Tracer heeft een voltage van 12V en een capaciteit van 4Ah. Deze batterij is een populaire keuze voor discrete toepassingen. De grootste batterij van Tracer heeft een voltage van 12V en een capaciteit van 22Ah. Deze batterij wordt vaak geïntegreerd in OEM-systemen en uitgebreid wordt gebruikt in de mediaproductie.

Welke toegevoegde waarde biedt Elfa?

 

Elfa is al ruim 100 jaar specialist in het leveren van batterijen en accu’s voor de zakelijke markt. In deze tijd hebben we veel ervaring opgedaan én hebben we onze diensten uitgebreid waardoor we voordelen kunnen bieden ten opzichte van andere leveranciers.

 

Samples

Zo leveren wij batterijsamples aan klanten, zodat u de batterijen zelf kunt testen, passen en meten bij de desbetreffende toepassing. Het is bijvoorbeeld van belang om te meten hoeveel de batterij groeit tijdens het laden. Hierbij is het belangrijk om niet te krap te zitten, aangezien een cel tijdens het laden een beetje kan groeien. Dus als een koude batterij maar net past in een apparaat, kan deze uiteindelijk te krap zitten wanneer deze wordt geladen/belast. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen. Elfa biedt namelijk advies over de verwachte groei van de batterij.

 

LiPo batterij   Lithium Polymeer batterij

Voorbeelden van lithium polymeer batterijen van Elfa.

 

Batterij-aanpassingen

Als batterijspecialist voor de zakelijke markt weten we dat batterijen vaak voor specifieke toepassingen worden gebruikt. Een standaardbatterij voldoet daarom niet altijd. Bij Elfa bieden we daarom de mogelijkheid om de stroom-beveiliging op de PCB aan te passen. Ook kunnen we een andere NTC (negatieve temperatuur coëfficiënt) toepassen, langere bedrading of een andere connector. Hierbij staan de wensen en behoeften van de klant centraal.

 

Datasheet

Indien gewenst maken we bij Elfa een custom-made datasheet voor de LiPo batterij. Bij akkoord op de uitvoering en specificaties van de batterij maken wij vervolgens een datasheet (in Word-format) waar u uw eigen huisstijl-elementen kunt toepassen. Dit is vooral interessant voor groothandels.

 

 

De LiPo batterijen van Elfa

Bij Elfa beschikken we over lithium polymeer batterijen van verschillende merken en met uiteenlopende specificaties. Misschien dat u op basis van onderstaande tabel tabel weet welk model u nodig heeft voor uw professionele toepassing? Bij vragen of meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

 

LiPo batterij prioriteitenlijst

 

LiPo batterijen prioriteitenlijst.

 

 

Veelgestelde vragen over LiPo batterijen:

 

 

Wij staan voor u klaar!

Bent u op zoek naar een geschikte LiPO batterij voor een professionele toepassing binnen uw bedrijf? Laat dan uw gegevens achter door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. Uitaard kunt u ook een mail versturen, of telefonisch contact met ons opnemen. Ook bij vragen over een van de andere batterijsoorten uit ons assortiment kunt u contact met ons opnemen.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: