Historie

Elfa heeft een rijke geschiedenis en een boeiende visie op toekomst. Wie daar meer over wil weten moet vooral contact opnemen met het bedrijf. Daarnaast staat onderstaand een bedrijfsvideo van Elfa die een goed beeld geeft en kunt u de bedrijfspresentatie op Prezi bekijken. Beiden worden uiteraard voortdurend geactualiseerd, want Elfa blijft in beweging.

 

Zo ging het vroeger

Elfa Elementenfabriek was tot kort in de Tweede Wereldoorlog een zelfstandige productiemaatschappij te Amsterdam. Er werden elementbatterijen vervaardigd, reguliere bruinsteenbatterijen en platte metalen zaklantaarns. Het familiebedrijf was aan het einde van de 19e eeuw al opgericht en telde eind jaren dertig 121 werknemers.

historie

Na de oorlog is Elfa opnieuw van start gegaan, nu als groothandel in batterijen en lantaarns. Het assortiment is in de loop der jaren uitgebreid en langzamerhand allesomvattend op het terrein van licht en spanning te noemen. In 1995 zijn de eigen assemblagefaciliteiten op de rails gezet. Sindsdien is ook de eigen productie in gebruik gekomen. De klantenkring groeide aanzienlijk

vroeger breed

Naar een optimale lokatie

In 2003 is Elfa uit het pand op het Amstelveense industrieterrein Legmeer gegroeid en werd een ander onderkomen gezocht. In 2004 heeft Elfa zijn intrek genomen op de huidige lokatie in Lijnden (bij Schiphol). Een modern en zeer bereikbaar pand met unieke inrichting en ruim en efficient magazijn. U bent hier van harte welkom.

pand breed

Elfa wordt importeur

In 2006 en 2007 is Elfa een schakel opgeschoven in het distributiekanaal. Elfa fungeert steeds meer als importeur in plaats van distributeur en groothandel en heeft daarmee een unieke marktpositie ingenomen. Elfa is (exclusief) importeur geworden van batterijmerken als Renata, Tadiran, Fiamm, Saft, Duracell Industrial en Mastervolt.

Daarmee heeft Elfa een exclusief assortiment dat niet in onderlinge concurrentie staat en dat mag uniek genoemd worden.

elfa breed

In 2012 richt Elfa een joint venture op met Batterij Import Nederland: BPC. In dit bedrijf is hoogwaardige kennis samengebracht op het gebied van printed circuit board-design, assemblage en productie. Elfa produceert hier onder meer maatwerk in Li-Ion battery packs.

In 2013 start Elfa met de distributie van Lead Crystal: een revolutionair nieuwe accutechnologie die beter presteert en aanzienlijk groener is dat alle bestaande technologie. Inmiddels richt Elfa zich op Europese distributie van Lead Crystal. Meer over Lead Crystal accu’s vindt u op www.leadcrystal.nl.

lead crystal 

Switch Language ▾
Elfa Benelux
Elfa UK
English
Elfa DE
Deutsch

Voordelen van Elfa

  • Ruim 100 jaar ervaring
  • Altijd een oplossing,
    maatwerk mogelijk
  • Alle grote merken
  • In-house productie op drie locaties
  • ISO 9001 & 14001 gecertificeerd

Contact

Hoofdkantoor Elfa Nederland:
Elfa Elementenfabriek bv
Madridstraat 5-7
1175 RK  Amsterdam (Lijnden)
T: +31 (0)20 643 69 72
F: +31 (0)20 643 90 73
E: [email protected]

Alle contactgegevens >