Atexor


Het team van Atexor is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van IECEx- en ATEX-verlichting voor explosiegevaarlijke gebieden. Naast kant-en-klare producten creëert Atexor op maat gemaakte oplossingen om aan specifieke klantvereisten te voldoen. Alle Atexor-producten en -oplossingen worden over de hele wereld erkend vanwege hun kwaliteit en betrouwbaarheid en zijn ontworpen en vervaardigd in Finland.

 

De producten van Atexor worden over de hele wereld gebruikt

De producten van Atexor bedienen klanten in een breed scala van industrieën en toepassingen: olie en gas, petrochemie, raffinaderijen, mijnbouw, boorschepen, productie, fabrieken, transport, brandbestrijding en Defensie. U kunt erop vertrouwen dat de producten van Atexor veilige, betrouwbare Ex-verlichting bieden voor zowel draagbare als vaste toepassingen in ATEX-zones. Met een ATEX-gecertificeerde productie zijn de producten en oplossingen van Atexor het resultaat van engineering van wereldklasse, bewezen door middel van end-to-end testen. Atexor heeft zijn eigen ontwerp-, test- en productiefaciliteiten in Finland, wat helpt om de kwaliteit te waarborgen.

 

De ATEX-verlichtingsproducten van Atexor:

• SLAM FIXED

• SLAM

• MICA

 

SLAM FIXED: vaste ATEX-armaturen

Atexor ontwerpt en ontwikkelt al meer dan 30 jaar ATEX- en IECEx-verlichting. Naast kant-en-klare vaste armaturen biedt Atexor aan om met klanten samen te werken om op maat gemaakte oplossingen te creëren. Atexor staat bekend om zijn vermogen om uitdagingen in gevaarlijke omgevingen van klanten op te lossen volgens veeleisende tijdschema’s. Atexor besteedt aandacht aan alle details, inclusief bevestigingen. Vooral bij renovatieprojecten zijn veelzijdige beugels een absolute must. Als u op maat gemaakte armaturen nodig heeft, aarzel dan niet om het aan Elfa te vragen.

 

Een populair armatuur van de SLAM FIXED lijn is de SEMIC SF Semi-draagbare ATEX-lamp. De SEMIC SF is een veelzijdige vaste en semi-draagbare ATEX-machinelamp.

 

SLAM FIXED SEMIC SF

 

Een aantal voordelen op een rij:

• Gecertificeerd voor zowel vast als mobiel gebruik

• Gasexplosiegroep IIC, Temp. Klasse T5, IP68

• Compacte en robuuste constructie

• Uitzonderlijk lange, onderhoudsvrije levensduur

• Mooi licht met een goede CRI-waarde voor eenvoudige kleurdetectie

 

De Atexor SEMIC SF heeft uitzonderlijke veiligheidsclassificaties plus operationele goedkeuring. Ondanks dat het 650 lumen produceert, bestaat er geen risico dat het licht een ontstekingsbron is. De SF is ook uitgerust met de SafeEye-technologie om de ogen van werknemers te beschermen en het licht zacht en soepel te houden. De hoogwaardige LED’s van SEMIC produceren puur licht waardoor werknemers met vertrouwen kleuren in het werkgebied kunnen onderscheiden.

 

Een andere zeer populaire lamp in de SLAM FIXED lijn is de SLAM FIXED Novo 1LED. Een betrouwbare, vaste LED-armatuur voor hoge temperaturen voor ATEX-zones 1 & 21

 

SLAM FIXED Novo 1LED

 

Een aantal voordelen op een rij:

• ATEX- en IECEx-certificering voor zones 1 en 21

• T4-classificatie met werkbereik tot +55 ° C

• Lineair ontwerp met SafeEye-technologie

• Duurzame, hoogwaardige LED’s en componenten

• Veelzijdige montage-opties

 

Voortbouwend op de sterke basis van de SLAM FIXED Nordic armaturen, is de Novo 1LED armatuur de nieuwste uitvoering in het vaste Ex-armatuurportfolio. De 1LED Novo is extreem robuust en weersbestendig, in staat om omgevingstemperaturen van -40 ° C tot +55 ° C te weerstaan.

 

Voor wie er veel licht nodig heeft bestaat er ook de SLAM FIXED Novo 2LED. Deze lamp heeft dezelfde voordelen als de Novo 1 LED maar dan met twee LED-units met onafhankelijke elektronica. Dit zorgt ervoor dat de lichtopbrengst ongeveer verdubbeld (van 1595 Lumen naar 3140 Lumen).

 

SLAM FIXED Novo 2LED

 

SLAM: tijdelijke ATEX verlichting

Al meer dan 20 jaar staan ​​Atexor-armaturen synoniem voor robuuste, hoogwaardige ATEX- en IECEx-werklampen voor explosiegevaarlijke omgevingen. Hun duurzaamheid en draagbaarheid zijn ongeëvenaard, en met de breedste selectie aan montageopties en voedingsspanningen op de markt, zijn ze uitzonderlijk flexibel en kunnen ze voldoen aan de behoeften van vrijwel elke ATEX-werkruimte. Een voorbeeld van de tijdelijke ATEX verlichting van ATEXOR is de SEMIC SP Ex inspectielamp. De SEMIC SP is een uiterst robuuste en veelzijdige draagbare werklamp voor gevaarlijke omgevingen.

 

SEMIC SP Ex inspectielamp

 

Een aantal voordelen op een rij:

  • Gasexplosiegroep IIC, Temp. Klasse T5, IP68
  • Compacte en robuuste constructie
  • Uitzonderlijk lange, onderhoudsvrije levensduur
  • Glad licht met hoge CRI voor eenvoudige kleurdetectie
  • Voor 24-48VAC en 110-230VAC Voltage

 

Een veelzijdige ATEX en IECEx draagbare lamp, de SEMIC SP is extreem compact en duurzaam, met een uitzonderlijk lange levensduur. Vervangbare beschermfolie maakt het gemakkelijk om de lampen schoon en helder te houden.

 

MICA: oplaadbare ATEX handlampen & zaklampen

MICA oplaadbare handlampen en zaklampen zorgen voor betrouwbare, zware verlichting en signalering in explosiegevaarlijke omgevingen en zware omstandigheden. De Mica handlampen worden gebruikt in een breed scala van industrieën, zoals transport, leger en brandweer. Verkrijgbaar met ATEX-, IECEx- en GOST-certificeringen voor zones 0, 1 en 2. Één van de meest populaire lampen uit het assortiment van, is de Mica ML-808 handlamp AtexZone1,Z21 LED inc.1xNiMH.

 

Mica handlamp

Mica ML-808 handlamp AtexZone1,Z21 LED inc.1xNiMH

 

Dit model betreft een dimbare handlamp (serie ML 808) die oplaadbaar en duurzaam is. Daarnaast is dit model voorzien van een sterke lamp. Gedimd heeft deze lamp een brandduur van 15 uur. Uiteraard voldoet ook deze lamp aan de strenge eisen van Atex en is geschikt voor Atex zone 1.

 

Vragen of meer informatie?

Bij Elfa hebben we ruime kennis en ervaring die we graag toepassen om u verder te helpen. Naast ATEXOR biedt Elfa ook nog een hoop andere merken verlichting die ATEX gecertificeerd zijn. Wilt u dus verder advies bij de keuze van de juiste verlichting voor u? Dan kunt u bij de specialisten van Elfa terecht. Hier is meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van verlichting beschikbaar, waarvan de ATEX-verlichting een belangrijk onderdeel vormt. Vul uw gegevens in onderstaand formulier in, wij zullen vervolgens contact met u opnemen.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: